• #
  • #

Rólunk írták

 

 

2019

A rendezvény előtt az MTI adott ki beharangozó közleményt, ezt a Híradó.hu-ról hivatkozom. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: 17 országból 300 kiállító jelentkezett, és több mint 50 ezer látogatót várnak a négy nap alatt. Idén már csak készpénzmentesen fizethettek a látogatók, mondta el Szilágyi Balázs kiállításigazgató. Bajdik Péter, az OMVK főtitkára a vadászok közösségéről beszélt, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alapról is szót ejtett. (2019. 02. 01.)

A szakkiállítást megelőző sajtótájékoztatóról a HUNGEXPO Zrt. honlapján olvasható összefoglaló, amelyhez fotógaléria is tartozik. (2019. 02. 04.) Az eseményről beszámolt az Erdő-Mező Online is. (2019. 02. 05.)

Az MTI a megnyitóról is hírt adott, ezt az anyagot ECHO Televízió honlapjáról hivatkozom. Röviden idéznek dr. Semjén Zsolt miniszterlenök-helyettes, a Védegylet elnöke, Nagy István agrárminiszter, Ganczer Gábor és Kovács Zoltán, a 2021-es Vadászati Világkiállítás kormánybiztosának beszédéből. Az anyagot számos médium lehozta. (2019. 02. 07.)

Nagy István agrárminiszter a rendezvény megnyitóján elmondott beszédét foglalta össze egy cikkben a Kormány.hu-n az AM sajtóirodája. A tárcavezető egyebek mellett méltatta hazánk vadállományát és megemlékezett a januárban életbe lépett jogszabályi változásokról is. Az anyaghoz tartozik egy fotógaléria is. A hírt számos médium átvette. (2019. 02. 07.)

Szintén a megnyitóról, az azon elhangzott beszédekről közölt bővebb cikket az Erdő-Mező Online szakportál, ehhez is tartozik fotógaléria magáról a szakkiállításról. A portál egy külön videóban is összefoglalta a megnyitót. (2019. 02. 07.)    

Ugyancsak a megnyitóról tudósított a Magasles Blog. (2019. 02. 07.)

A TV2 Tények is forgatott a megnyitón, a műsornak nyilatkozott Vágvölgyi Bence, a Széchenyi Zsigmond emlékkiállítás ötletgazdája. Szó esett a vadászíróról készülő filmről is, erről özvegye, Hertelendy Margit – Mangi néni – és a vezető producer, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója beszélt. A Vadonvilág című filmet 2019. szeptemberében tervezik bemutatni. (2019. 02. 07.) Az M5 állami csatorna is beszámolt a tárlatról, az anyag megtekinthető a Médiaklikken. Ebben is nyilatkozott Mangi néni és Vágvölgyi Bence és Vida József. (2019. 02. 08.)

A Takarék Csoport külön kisfilmet tett közzé a YouTube-on a részvételéről a szakkiállításon. Ebben szó esik a készülő Széchenyi-filmről is. Nyilatkozik Vida József, Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság igazgatója, Egerszegi Ádám, a bank elnöke, Vágvölgyi Bence és Hertelendy Margit. (2019. 02. 08.)

A FeHoVa-val foglalkozott Hajnal-táj című műsorában a Kossuth Rádió is. Zsoldos Barnabás összeállításában megszólal Szilágyi Balázs, aki a preparátorversenyről beszélt, továbbá Sipos Gyula preparátor és dr. Jámbor László, az OMVK elnöke, aki az Országos Vadgazdálkodási Alapról szólt. Az összeállítás meghallgatható a Médiaklikken. (5.11’30’’-tól) (2019. 02. 08.)

A rendezvényről egy összefoglalót készített az ATV is, ez megtekinthető a televízió YouTube csatornáján. (2019. 02. 08.)

A rendezvényről egy könnyed, rövid élménybeszámoló jelent meg a Kistermelők Lapjában, amely elérhető a Magyar Mezőgazdaság Szakportálon is. (2019. 02. 12.)

A Magyar Vadászlap egy zenés videóban adta át a kiállítás hangulatát, ez elérhető a YouTube-on. (2019. 02. 18.)

A Magyar Erdők Nagykövetének nevezte ki a rendezvény megnyitóján Reviczky Gábor színművészt Nagy István agrárminiszter – írta meg több szakportál. Az elismerést az erdészeti és a vadászati ágazat valamint a civilek közötti harmónia megteremtése érdekében végzett munkájával érdemelte ki. A művészt méltató dr. Bitay Márton Örs földügyekért felelős államtitkár külön szólt a Reviczkyvel az erdőben című sorozatról, annak jelentőségéről. A méltatásról és a kinevezésről a Hazai vadász YouTube-csatornáján is megtekinthető egy videó, amelyben nyilatkozik dr. Bitay Márton Örs és Reviczky Gábor is.

A FeHoVa-ról több videót, interjút készített a Hazai Vadász magazin, ezek megtekinthetők a műsor YouTube csatornáján.

A Magyar Vadászlap közreműködésével szervezett I. FeHoVa Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyről tekinthető meg egy videó az újság YouTube csatornáján. (2019. 02. 13.) A díjazott versenymunkák megtekinthetők az Erdő-Mező Online-on. (2019. 02. 10.)

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati kiállítása is bemutatkozott a FeHoVa-n, erről a Keszthelyi Televízió készített összeállítást, amely megtekinthető a YouTube-on. Nyilatkozik Tóth Csaba múzeumvezető, aki bemutat olyan trófeákat, amelyeket még nem láthatott a nagyközönség: ezeket egy új, 2020-ra, a 2021-es Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódóan elkészülő kiállítótérben fogják bemutatni. (2019. 02. 14.)

A Nyírerdő Zrt. FeHoVa-s szerepléséről közölt cikket a Kelet-Magyarország, ez elolvasható a Szabolcs Online-on is. Sári Zsolt, a Nyírerdő Zrt. kereskedelmi és marketingiroda vezetője a lapnak elmondta: a világhírű dámállomány miatt sok visszatérő és néhány új partner is kereste az erdőgazdaságot a szakkiállításon. (2019. 02. 17.)

A rendezvényen videointerjút készített Bajdik Péterrel, az OMVK főtitkárával az Új Mezőgazdasági Magazin, ez megtekinthető a YouTube csatornájukon. A háromperces beszélgetésben a vadászat, vadgazdálkodás szerepéről, a vadászat társadalmi elismertségéről, az ágazat pénzügyi mutatóiról és a vadgasztronómiáról volt szó. (2019. 02. 16.)

A Magazin Lipp Adriennel is készített interjút a „Diana nyeregben” című könyvről. (2019. 02. 24.)

Búr Zoltánnal, a FeHoVa-n megrendezett nemzetközi szarvasbőgő verseny győztesével készített rövid interjút az Erdő-Mező Online, a cikkben a megmérettetés eredményei is szerepelnek. (2019. 02. 18.)

A Kelet-Magyarországban is jelent meg cikk a szakkiállításról, amely a Szabolcs Online-on is elérhető. A lapnak a rendezvényt Plavecz János nyugalmazott megyei fővadász értékelte, aki csak néhány évben hagyta ki a FeHoVa-t. Az újság megszólaltatta a Tiszabercelen élő Száraz Lászlót, aki horgászik, így ilyen szemszögből nézve beszélt a látottakról. (2019. 02. 14.)

A Vas megyei hírportál arról írt, hogy a szombathelyi Herman Ottó Szakgimnázium erdész-vadász tanulói a nyitónapon szakmai tanulmányút keretében vettek részt a rendezvényen. (2019. 02. 11.)

A szakkiállításról a kárpátaljai Kárpáti Igaz Szó is beszámolt honlapján, miután Világjáró Magyar Vadászok Klubja kárpátaljai kirendeltsége is képviseltette magát. Matúz István vetette papírra benyomásait. (2019. 02. 16.)

 


 

2017

Cikekk

FeHoVa 2017 Haldorádó szemmel

Tesztpeca

Erdő-mező online 

Bevezetem.hu

energofish 

Videók

Magyar Kések

Erdő-Mező Online és Magazin