Nyitó oldal

"Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete."
(Fekete István)

FEHOVA – a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója

Sok szeretettel várunk minden hobby és profi vadászt, horgászt, természetkedvelőt, kedves barátot, ismerőst, szakembert, érdeklődőt a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon 2018. február 15-18. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Ünnepelje velünk jövőre a kiállítás 25. születésnapját, jelezze részvételi szándékát értékesítőjének már most!

LEGYEN ÖN IS KIÁLLÍTÓNK!
IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A JELENTKEZÉSI ÍVET.

A képre kattintva megtekintheti a jövő évi kiállítás folderét.


Élje át újra az idei FeHoVa hangulatát!


FeHoVa 2017

Köszönjük, hogy részt vett a 24. FEHOVA-n, jelenlétével emelte rendezvény színvonalát, és hozzájárult annak minden eddiginél nagyobb sikeréhez!

Február 9-én önállóan nyitotta meg kapuit a 24. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás, mely kiállítószámában, területében és látogatószámában is felülmúlta az eddigi rendezvényeket.

A 24. FeHoVa-n a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” (fegyver, vadászat) és legmodernebb, „G” (horgászat) pavilonjában 19 ország 310 kiállítója vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait. Régiónk legjelentősebb vadászati és horgászati rendezvényére a tavalyinál 5%-kal több, összesen 47.000 látogató érkezett a világ minden tájáról. Az önálló rendezés eredményeként elmondhatjuk, hogy ezen látogatók kifejezetten a FeHoVa-ra voltak kíváncsiak.

Az idei FeHoVa – a szokásos programok mellett – számos újdonságot kínált a látogatóknak. Nagy siker volt a Ferenc Józsefről mint vadászról szóló emlékkiállítás, a gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójára rendezett betétkiállítás, amelyen a látogatók megtekinthették a híres vadász megmaradt trófeáit. Ugyancsak hatalmas érdeklődés kísérte a Jégvilág tárlatot, a magyar vadászok sarkvidéki trófeáiból összeállított diorámát, a híres magyar felfedezőket felvonultató bemutatót, a rendellenes gímtrófea és az Őz világa bemutatót.
Ahogy már megszokhattuk, egy gombostűt sem lehetett elejteni a szarvasbőgő versenyen és a vadászkürt fesztiválon, nagy sikerük volt a vadászkutyás és madaras bemutatóknak és rengetegen próbálták ki tudásukat a MAGNUM lőtéren.

A kiállítás díszvendége Szlovákia volt, de a résztvevők között ott voltak a Kárpát-medence több más országának vadászati képviselői is.

A horgász színpadon, az óriás akváriumnál és a tavalyinál is nagyobb pergető medencénél számos ismert és sikeres horgász osztotta meg élményeit, tapasztalatait, ötleteit a látogatókkal. Legyen szó pontyozásról vagy pergetésről, spicc- vagy rakós botokról, legyet vagy egeret formázó wobblerekről, mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő termékeket, felszereléseket.

Sokan keresték fel az idén debütáló casting pályát is. A gyerekeket is számos programmal vártuk: ismét volt MOHOSZ Horgász Suli és Tiszai Pecasuli, amely az Energofish Kft., a Sporthorgász Kft. és Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával jött létre. Újdonságként felvonultak a horgásztáborok, melyek szintén a legkisebbeknek kínáltak nyári programokat.

A FeHoVa-n indítottuk útjára a kiállításról elnevezett jubileumi horgászversenyt. Az egy éven át tartó különleges versenyre – melynek összedíjazása 2,5 millió forint – a kiállítás ideje alatt számos horgász regisztrált. (A különböző kategóriákban az a versenyző nyer, aki egy évben az adott kategórián belül a három leghosszabb halat fogja ki 2017. február 9. és 2018. január 1. között.)

A versenyről bővebb információ és regisztráció: horgaszverseny.fehova.hu

Idén is fontos szerep jutott a FeHoVa-n a gasztronómiának. Az OMÉK szervezésében és Sági Szilárd közreműködésével napi 2 alkalommal tartottak főzőbemutatót, valamint több kerekasztal-beszélgetést, a gasztronómia vadászatot és horgászatot érintő kérdéseiről, az Agrármarketing Centrum (AMC) közösségi standján.

A Magyar Íjász Szövetség a FeHoVa ideje alatt rendezte meg a HDH-IAA nemzetközi szövetség 3D és Történelmi Terem Európa Bajnokságát, valamint az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságot. Folytatva a rekordokat: az idei versenyekre az eddigieknél jóval többen, összesen 1073-an neveztek!

Reméljük, hogy jövőre ismét megtisztel minket látogatásával!


Képek az építésről


Idén is nagy sikert aratott a PontyShow! Köszönjük, hogy meglátogattak minket a FeHoVa standon, nemsokára újra találkozunk!


2016-ban ismét nagy siker volt a FeHoVa

A 23. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” (fegyver, vadászat) és „C” (horgászat) pavilonjában 17 ország 272 kiállítója vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait. A térség legjelentősebb vadászati találkozójaként jegyzett, és egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betöltő eseményre több, mint 60 ezer látogató érkezett a világ minden tájáról.

2016-ban a tavalyinál nagyobb, önálló pavilonban mutatkoztak be a horgászkiállítók, akik pillanatok alatt „belakták” a megnövelt teret. Számuk 30%-kal nőtt a 2015-ös rendezvényhez képest, így még több akcióval és még több termékkel, szolgáltatással várták a látogatókat. 2017-ben egy még nagyobb és modernebb pavilonban mutathatják majd be portékáikat, kínálatukat, közvetlenül az A pavilon mellett.

2017-re tervezett újdonságok

 • Trófeakiállítások:
  • „Jégvilág” - Magyar vadászok sarkvidéki trófeái, élethű diorámával
  • „Híres felfedezők jeles trófeái” – 26 magyar felfedező és világutazó legszebb vagy legkülönlegesebb trófeáinak tárlata fotókkal és életrajzokkal kiegészítve
  • „Az őz világa” trófea bemutató – szakmai bemutató az őzek biológiai és vadgazdasági jellemzőiről
  • Rendellenes gímtrófeák
 • Díszvendég: Szlovákia – északi szomszédunk bemutatja vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, büszkeségeit, vendégcsalogató ajánlatait
 • Indul a jubileumi FeHoVa horgászverseny – nagyszabású, egy egész évet átfogó verseny, a teljes horgásztársadalom számára, ingyenes nevezési lehetőséggel, értékes díjakkal
 • A tavalyinál még nagyobb, külön pavilon horgász kiállítóink számára (horgász tematika dupla területen)
 • A kiállítás fejlődése és növekedése miatt önálló megrendezés (Budapest Boat Show nélkül)
TALÁLKOZZUNK 2017. FEBRUÁR 9-12. KÖZÖTT IS!