Nyitó oldal

"Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete."
(Fekete István)

25th jubilee FeHoVa - success with professionals and visitors

Celebrating its 25th anniversary this year, FeHoVa has been characterized by a constant growth and ever- increasing public interest. The most significant hunting, arms and fishing event of originally Hungary and now the entire Eastern Central European region attracted 55 thousand visitors to see 310 exhibitors from 18 countries. Beside the current issues of hunting, game management and fishing, the participants of the event’s attached professional programmes discussed the things to do concerning the preparation for the upcoming World Hunting and Nature Expo to be held in Budapest. More: HERE

Legifjabb vadász látogatónk


Élje át újra a 2017-es FeHoVa hangulatát!

 

FeHoVa 2017

Köszönjük, hogy részt vett a 24. FEHOVA-n, jelenlétével emelte rendezvény színvonalát, és hozzájárult annak minden eddiginél nagyobb sikeréhez!

Február 9-én önállóan nyitotta meg kapuit a 24. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás, mely kiállítószámában, területében és látogatószámában is felülmúlta az eddigi rendezvényeket.

A 24. FeHoVa-n a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” (fegyver, vadászat) és legmodernebb, „G” (horgászat) pavilonjában 19 ország 310 kiállítója vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait. Régiónk legjelentősebb vadászati és horgászati rendezvényére a tavalyinál 5%-kal több, összesen 47.000 látogató érkezett a világ minden tájáról. Az önálló rendezés eredményeként elmondhatjuk, hogy ezen látogatók kifejezetten a FeHoVa-ra voltak kíváncsiak.

Az idei FeHoVa – a szokásos programok mellett – számos újdonságot kínált a látogatóknak. Nagy siker volt a Ferenc Józsefről mint vadászról szóló emlékkiállítás, a gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójára rendezett betétkiállítás, amelyen a látogatók megtekinthették a híres vadász megmaradt trófeáit. Ugyancsak hatalmas érdeklődés kísérte a Jégvilág tárlatot, a magyar vadászok sarkvidéki trófeáiból összeállított diorámát, a híres magyar felfedezőket felvonultató bemutatót, a rendellenes gímtrófea és az Őz világa bemutatót.
Ahogy már megszokhattuk, egy gombostűt sem lehetett elejteni a szarvasbőgő versenyen és a vadászkürt fesztiválon, nagy sikerük volt a vadászkutyás és madaras bemutatóknak és rengetegen próbálták ki tudásukat a MAGNUM lőtéren.

A kiállítás díszvendége Szlovákia volt, de a résztvevők között ott voltak a Kárpát-medence több más országának vadászati képviselői is.

A horgász színpadon, az óriás akváriumnál és a tavalyinál is nagyobb pergető medencénél számos ismert és sikeres horgász osztotta meg élményeit, tapasztalatait, ötleteit a látogatókkal. Legyen szó pontyozásról vagy pergetésről, spicc- vagy rakós botokról, legyet vagy egeret formázó wobblerekről, mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő termékeket, felszereléseket.

Sokan keresték fel az idén debütáló casting pályát is. A gyerekeket is számos programmal vártuk: ismét volt MOHOSZ Horgász Suli és Tiszai Pecasuli, amely az Energofish Kft., a Sporthorgász Kft. és Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával jött létre. Újdonságként felvonultak a horgásztáborok, melyek szintén a legkisebbeknek kínáltak nyári programokat.

A FeHoVa-n indítottuk útjára a kiállításról elnevezett jubileumi horgászversenyt. Az egy éven át tartó különleges versenyre – melynek összedíjazása 2,5 millió forint – a kiállítás ideje alatt számos horgász regisztrált. (A különböző kategóriákban az a versenyző nyer, aki egy évben az adott kategórián belül a három leghosszabb halat fogja ki 2017. február 9. és 2018. január 1. között.)

A versenyről bővebb információ és regisztráció: horgaszverseny.fehova.hu

Idén is fontos szerep jutott a FeHoVa-n a gasztronómiának. Az OMÉK szervezésében és Sági Szilárd közreműködésével napi 2 alkalommal tartottak főzőbemutatót, valamint több kerekasztal-beszélgetést, a gasztronómia vadászatot és horgászatot érintő kérdéseiről, az Agrármarketing Centrum (AMC) közösségi standján.

A Magyar Íjász Szövetség a FeHoVa ideje alatt rendezte meg a HDH-IAA nemzetközi szövetség 3D és Történelmi Terem Európa Bajnokságát, valamint az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságot. Folytatva a rekordokat: az idei versenyekre az eddigieknél jóval többen, összesen 1073-an neveztek!

Reméljük, hogy jövőre ismét megtisztel minket látogatásával!